2010-09-30 22:00:49• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális és érdekes témák a Szatmári Magyar Hírlapban.

Újra beindulhat a Luceafarul mozi

Koncesszióba adná a szatmárnémeti önkormányzat a Luceafarul mozi nagytermét a célból, hogy itt ismét filmeket vetítsenek a nagyközönségnek. Erről tegnapi ülésén döntött a helyi képviselőtestület.

Nem kérnek helyet a művészetiben

A Szatmárnémeti Városi Tanács tegnapi rendes ülésén eldöntötte, hogy a képviselőtestület tagjai közül ki melyik oktatási intézmény igazgatótanácsában kap helyet. Kereskényi Gábor javaslatára azonban az Aurel Popp Művészeti Líceum vezetőségébe senkit sem delegáltak, tiltakozásképpen azért, amiért a tanfelügyelőség a tanács megkérdezése nélkül, politikai alapon leváltotta az iskola igazgatóját.

Ellenőrizhetetlen napszámadó

Egy törvénytervezet szerint ezentúl a napszám után is adót kell majd fizetni. Lapunk munkatársa több önkormányzati vezető és gazdálkodó véleményét kikérte a dologgal kapcsolatban.

Open Ház a fiatalokért

A tervek szerint a jövő tavasztól már egy épületben folytathatja és bővítheti ki tevékenységeit a Szatmári Caritas Szervezet önkéntes központja, valamint Drogprevenciós és Tanácsadó Irodája: a szatmárnémeti Lükő Béla utcán épülő Open Házban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: